Välkommen till Brightec Group, Niclas Rodesten

Vi är otroligt glada för alla olika medarbetare vi har i organisationen och Niclas Rodesten är det senaste tillskottet hos oss. Han har bara funnits i huset i ungefär två veckor, men han trivs redan och har från dag ett känt sig välkommen i gänget.

På frågan vem Niclas Rodesten är svarade han:

-Jag är 49 år och bor i Tångeråsa, strax utanför Mullhyttan. Där bor jag tillsammans med min sambo Therese på en gård med djur av alla dess slag, och jag ger mycket av min fritid till att jobba på gården. Vi har en son som är vuxen och som fyller 29 i augusti. Han bor med sin sambo i Karlskoga och har ett bra jobba där.

Vad har du gjort innan du kom till Brightec?

-Jag kommer närmast ifrån byggbranschen där jag jobbat som projektledare av villatillverkning åt ett företag som heter Mälarvillan. Innan dess var jag 20 år på Atlas Copco, som ju är ett stort företag med en stor organisation.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Brightec?

-De sista åren kände jag väl att jag skulle vilja jobba på ett mindre företag. Det är lätt att bli ganska anonym på ett stort företag. Det finns ju absolut fördelar med det och att ha ett känt namn, men jag vill mer jobba med det som är viktigt för dagen och för stunden och trivs bättre med det lite mindre formatet. Sedan har jag en god vän som jobbat på Brightec i flera år och har fått höra mycket om hur familjärt det är och att man verkligen bryr sig om varandra. Och på min intervju sade Mikael Boman att ett av deras mål är just att det ska kännas bra att gå till jobbet. Det är ju lätt att säga, men inte alltid så lätt att leva upp till. Men här har jag verkligen känt det från början.

Vad kommer din roll vara på Brightec?

-Min titel är kundprojektledare och på sikt kommer nog den rollen bli ganska bred och innehållsrik, men vi har sagt att vi till en början tar ett steg i taget. Så nu hjälper jag till med planeringen och fokuserar på den. Idag ser teknikerna 2-3 dagar framåt, men mitt mål är väl att kunna ha en framförhållning på åtminstone 2-3 veckor. Längre fram kommer jag att jobba mer med inköp och olika projekt. Men nu till en början handlar det mycket om att lära mina kollegor, vad de heter och lära känna produkten, hur den fungerar och alla olika varianter som finns.

Hur känns det nu i början på det nya företaget?

-Man blev snabbt en i gänget och jag är superglad och känner mig verkligen välkomnad. Så det känns som att jag har landat och hittat det jag sökt. Man bryr sig verkligen, och det är aldrig någon som säger att det där vill inte jag gör eller det där har jag inte tid med, utan man hjälper varandra. Och så har det inte varit på alla företag jag jobbat på tidigare. Egentligen är det ju alltid lite svårt i början när man är ny, man känner sig lätt i vägen. Men bitarna börjar falla plats nu och då kan jag också börja fokusera mer på uppgiften

Hur ser du på din nya roll i företaget?

Jag har ju jobbat med en mängd olika saker genom åren. Jag har varit montör, jobbat med inköp, varit projektledare, haft chefsbefattningar m.m. Så jag känner mig ganska rustad inför det som komma skall och känner att jag kan ta med det som jag har i min ryggsäck in här och använda de verktyg jag samlat på mig under åren. Så jag tror faktiskt att det här kan bli riktigt bra framöver.